
Zsidai Roy étteremtulajdonos (Zsidai Gasztronómiai Csoport) és Litauszki Zsolt séf (Baltazár Grill) már nagyon régen szerették volna, ha speciálisan éttermeiknek termelne egy tanya és kezdené itthon is meghonosítani azokat a zöldségfajtákat, melyeket francia, olasz vagy angol éttermek használnak – egyszóval a “farm to table” mozgalom elterjedne idehaza is. Mivel régóta ismertük egymást, összefogtunk és ráléptünk egy nagyon rögös, de egyértelműen jó irányba tartó útra.
A Magyar Konyhában 2015. júniusában megjelent cikk is azt támasztja alá, hogy jó úton haladunk, bár még rengeteg tennivaló és tanulnivaló van. Például életünkben nem gondoltuk volna, hogy egyszer majd a legnagyobb kihívást a jó burgonya termelő felkutatása jelenti majd 🙂
Büszkék vagyunk, hogy a Zsidai éttermek mellett olyan nagy partnerekkel dolgozhatunk együtt, mint az Onyx, a Gerbeaud, a Corinthia hotel, a Petrus étterem, a Zeller Bistro és a régi nagy klasszis, az Alibi. Arra pedig külön büszkék vagyunk, hogy a világ 50 legmenőbb bárja között számon tartott Boutiq’ Bar is tőlünk vásárolja a koktélokhoz való alapanyagokat – meglepődnél, hogy a citromon, narancson, grapefruiton kívül mi mindent rendelnek még 😉
Köszönet mindenkinek, aki segíti utunkat!